Biografie

Al ruim 40 jaar fluit ik diverse muzieknummers op mijn vingers. Dit is begonnen in de 6e klas van de lagere school.

Vroeger was mijn grote voorbeeld kunstfluiter Jan Tromp. Hij floot bijvoorbeeld het nummer “Droomland” op zijn vingers.

Sinds 1996 volg ik de beroemde Roemeense panfluiter Gheorghe Zamfir, bekend van onder andere filmmuziek van de film Kill Bill “The Lonely Shepherd.” Ook volg ik andere muzikanten die muziek maken, waarin wordt gefloten.kunstfluiter

Kunst- en allesfluiten is mijn passie geworden en heeft er in geresulteerd dat ik op 35 jarige leeftijd (1997) mijn TV debuut had in de André van Duin Show, toen nog als neusfluiter. Op de neus van André heb ik het nummer “Mien, waar is mijn feestneus”, gefloten.

Na deze show ben ik in Nederland een aantal keren, zowel op radio als televisie, te horen en te zien geweest. Zoals in het radio 3FM ochtendprogramma van Giel Beelen (2007) en op TV, bij talentenprogramma’s zoals: Bijna Beroemd (2007) en Holland’s Got Talent (2010 en 2011).

Niet alleen fluit ik op mijn vingers, dit kan ik ook op veel verschillende voorwerpen. Inmiddels noemt men mij allesfluiter.

Nog steeds blijf ik mezelf uitdagen door diverse dingen uit te proberen, of ik uit een voorwerp een geluid kan krijgen. Zo ja, dan vind ik dit voorwerp ook geschikt om er een muzieknummer op te fluiten.

Door te oefenen en telkens weer inspiratie op te doen, kan ik meerdere soorten muziek fluiten, waardoor ik een breed repertoire heb opgebouwd.

Regelmatig treed ik overal op, soms met medewerking van andere muzikanten. In de agenda kunt u zien waar ik de komende tijd optreed.